Fluoriitti kide 5-7g kaksoispyramidi oktaedri

Fluoriitti kide 5-7g kaksoispyramidi oktaedri

30,00 €
sis. 24 % ALV
Fluoriitti- Fluorite 1 kpl varastossa

Fluoriitti eli fluorisälpä (CaF2) on halogenidimineraali, jota tavataan usein hydrotermisissä juonissa sekä sedimenttikivissä. Fluoriitin kidejärjestelmä on kuutiollinen; sen asu on tavallisesti kiteinen, mutta joskus myös massiivinen tai rakeinen. Fluoriitti esiintyy useimmiten omamuotoisina, kuutiollisina kiteinä, mutta joskus tavataan myös kahdeksankulmaisia kiteitä. Fluoriitin kiteet ovat usein kaksostuneita. Säännöllistä oktaedriä käytetään joissain roolipeleissä noppana. Silloin sitä voi kutsua myös nimellä d8, joka tarkoittaa, että siinä on kahdeksan tahkoa.

Fluoriitin nimi on johdettu latinan sanasta fluo, joka tarkoittaa 'virrata'. Mineraalilla on varsin alhainen sulamispiste, n. 1 360 °C. Tämän vuoksi fluoriittia hyödynnetään esimerkiksi teräksen valmistuksessa. Alkuaine fluori löydettiin fluoriitista, jonka mukaan se on saanut nimensä.

Fluoriittin avainsana on intuitio.

Fluoriitti on hyvä opiskelijoiden 'tenttikivi', se sopii myös tutkijoiden ja atk-ammattilaisten avuksi ja tueksi.

Fluoriitti lisää keskittymiskykyä ja sopii tilanteisiin, jossa mielen on hallittava useita asioita tai laajoja kokonaisuuksia samanaikaisesti. Se lievittää stressiä ja helpottaa nopeiden älyllisten ratkaisujen tekemistä.

  • Astrologiassa: kalat, vaaka, kaksoset, kauris

  • Chakra: kruunuchakra ja kolmas silmä 

  • Värähtelyluku  7

Arvostellaaksesi tuotteen sinun pitää kirjautua sisään.