Riipus Turritella-akaatti Elimia-akaatti etanafossiili 30mm porattu
Riipus Turritella-akaatti Elimia-akaatti etanafossiili 30mm porattu Riipus Turritella-akaatti Elimia-akaatti etanafossiili 30mm porattu

Riipus Turritella-akaatti Elimia-akaatti etanafossiili 30mm porattu

18,00 €
20,00 €
Alennus päättyy
Sisältää alv. 24.00 %

Turritella-akaatti Elimia Tenera- makeanveden etanafossiili riipus. USA, á-hinta

Nimetty vuosikymmeniä sitten erehdyksessä 'Turritella'. Oikea nimi olisi 'Elimia Akaatti.' Fossiilit ovat makeanveden etana, Elimia Tenera, Pleuroteridae perheen jäseniä. Se on erittäin helppo tunnistaa, koska se sisältää suuria fossiilisia etanoita, jotka erottuvat valkean värisinä ruskehtavassa akaatissa.

Löytöpaikka: Green River muodostaminen Wyoming. Noin 50 miljoonaa vuotta sitten Colorado, Utah ja Wyoming oli karut vuoret laajoilla Intermountain vesistöalueilla. Sateet kuluttivat rinteitä, vuoret murenivat ja valuivat puroihin lopulta se oli hiekkaa, lietettä, mutaa. Ajan myötä nämä sedimentit jäivät järviin ja monenlaisia fossiileja säilyi niiden sisällä. Green River on yksi maailman tunnetuimmista fossiliesiintymistä. Siellä on poikkeuksellisen runsaasti fossiileja. Runsaat kasvit ja levät kasvoivat järvien rannoilla, jotka tarjosivat täydellisen elinympäristön ja ravinnon lähteen Elimia Tenera, makeanveden etanoille. Kun etanat kuolivat, niiden kuoret upposivat pohjaan järven. Etanoita oli niin paljon, että sedimenttikerrokset koostuivat lähes kokonaan niiden kuorista. Nämä kerrokset hautautuivat, pohjaveden mukana sedimentteihin.