Fluoriitti raakapala violetti tai vihreä Kiina. Valitse koko

Fluoriitti raakapala violetti tai vihreä Kiina. Valitse koko

0,00 €
sis. 24 % ALV
Fluoriitti eli fluorisälpä (CaF2) on halogenidimineraali, jota tavataan usein hydrotermisissä juonissa sekä sedimenttikivissä.

Fluoriitin kidejärjestelmä on kuutiollinen; sen asu on tavallisesti kiteinen, mutta joskus myös massiivinen tai rakeinen. Fluoriitti esiintyy useimmiten omamuotoisina, kuutiollisina kiteinä, mutta joskus tavataan myös kahdeksankulmaisia kiteitä. Fluoriitin kiteet ovat usein kaksostuneita.

Fluoriitin nimi on johdettu latinan sanasta fluo, joka tarkoittaa 'virrata'. Mineraalilla on varsin alhainen sulamispiste, noin 1 360 °C. Tämän vuoksi fluoriittia hyödynnetään esimerkiksi teräksen valmistuksessa. Alkuaine fluori löydettiin fluoriitista, jonka mukaan se on saanut nimensä.

Vihreää fluoriittia kutsutaan myös nimellä Afrikan smaragdi.

Fluoriitti on muodostunut kiteytymällä vesiliuoksista. Sitä esiintyy tavallisesti suurten syväkivimassojen juonissa sinkkivälkkeen, lyijyhohteen, baryytin ja kvartsin kanssa. Sitä saattaa esiintyä myös alkalikivissä.

Fluoriitti on hyvä opiskelijoiden 'tenttikivi', se sopii myös tutkijoiden ja atk-ammattilaisten avuksi ja tueksi.

Fluoriitti lisää keskittymiskykyä ja sopii tilanteisiin, jossa mielen on hallittava useita asioita tai laajoja kokonaisuuksia samanaikaisesti. Se lievittää stressiä ja helpottaa nopeiden älyllisten ratkaisujen tekemistä.

Fluoriittin avainsana on intuitio.


Mallinumero: 01.32.532kiina