Atsuriitti tummansininen kidesykerö Marokko. Valitse koko

Atsuriitti tummansininen kidesykerö Marokko. Valitse koko

0,00 €
sis. 24 % ALV
Atsuriitti tulee persian kielen sanasta ”lazvard” sininen. Se on kuparimalmimineraali. Väri tulee kuparista. Kovuus 3,5 - 4.

Atsuriitti (Cu3(CO3)2(OH)2) on kuparimalmimineraali. Väri voi kuitenkin vaihdella vaaleansinisestä tummansiniseen. Viiru on sininen. Atsuriitin kiilto on lasimainen, joskus himmeä.

Atsuriitin kovuus on 3,5–4 Mohsin asteikolla ja on kidejärjestelmältään monokliininen.

Atsuriitilta puuttuu fluoresenssi.

Atsuriittia esiintyy kuparimuodostumien hapettumisvyöhykkeillä.

Atsuriitti on saanut nimensä taivaansinisen värinsä vuoksi. Sitä käytettiin jo muinaisessa Egyptissä ja sitä on arvostettu maalin sinisenä pigmenttinä tuhansien vuosien ajan. Tästä mineraalista on otettu talteen kuparia, mutta se ei ole teollisesti yhtä tärkeä kuin kalkopyriitti tai borniitti.

Atsuriitista tehtiin keskiajan lopulle saakka jauhetta, jota käytettiin ”vuorensiniseksi” tai ”armenian kiveksi” kutsutun pigmentin valmistuksessa. Keskiajan taidemaalarit käyttivät yleisesti näitä pigmenttejä, kunnes havaittiin, että näin muodostuva väri ei ole vakaata. 

Kun atsuriittia laitetaan suola- tai typpihappoon, se reagoi poreillen. Jos sitä pidetään liekin yllä, se muuttuu mustaksi ja syttyy helposti.

Atsuriitti on melko painava mineraali. Se painaa neljä kertaa enemmän kuin vastaava määrä vettä huoneenlämpötilassa.

Intiaanien ja shamaanien suosima ja käyttämä kivi.


Värähtelyluku 1

Astrologisesti jousimies ja kalat

chakra: kolmas silmä = otsachakra