Riipus malakiitti tippukivi, luonnollisen muotoinen natural M2

Riipus malakiitti tippukivi, luonnollisen muotoinen natural M2

43,00 €
sis. 24 % ALV
Malakiittiriipuksen kokonaispituus 28mm. Riipusnauhan voi tilata erikseen, se ei siälly hintaan.


Malakiitti (emäksinen kuparikarbonaatti Cu2CO3(OH)2) on kuparimalmien muuttumistuloksena muodostuva voimakkaan vihreä mineraali.

Malakiitin nimi on peräisin kreikan kielen sanasta malche, malva. Oletettavasti vaikutusta on myös pehmeää merkitsevällä sanalla malakos. 

Malakiitti on tiivis, hienokiteinen mineraali ja esiintyy yleensä pyöreinä, munuaismaisina muodostumina: aggregaatteina (geol. termi: toisiinsa vain ulkonaisesti liittyvien osien kokonaisuus) (ks. kuvat). Malakiitti muodostaa harvoin silminnähtäviä kiteitä tai suuria yksivärisiä kappaleita; nämä ovatkin keräilijöiden keskuudessa haluttuja harvinaisuuksia. 

Malakiitti muodostaa myös toisinaan aggregaatteja atsuriitin (atsuurimalakiitti); turkoosin ja krysokollan (eilatinkivi) kanssa. 

Nykyisin Kongon demokraattinen tasavalta tuottaa eniten, ja hienolaatuisinta malakiittia. Malakiittia on käytetty jo antiikin ajoilta asti. Sitä ovat käyttäneet mm. egyptiläiset, kreikkalaiset ja roomalaiset koruihin, amuletteihin, ja malakiittijauhetta luomivärinä. Keskiajalla sen uskottiin suojaavan noidilta, ja pikkulapsia vaaroilta.

Malakiitti korukivenä

Malakiitti on suhteellisen pehmeä ja helposti naarmuuntuva (Mohs’in asteikolla 3,5–4): puukko (teräs) ja lasi naarmuttavat sitä helposti. Naarmuuntuvuudestaan huolimatta se on erittäin suosittu korukivenä ympäri maailman. Sen lohkeavuutta voidaan vähentää pyöröhionnalla, joka edesauttaa iskun jakaantumista ja siten estää halkeilua. 

Malakiitti on myös erittäin suosittu materiaali erilaisten veistosten, pienten laattojen ja koriste-esineiden raaka-aineena, koska mineraali esiintyy suhteellisen suurina kappaleina ja pehmeytensä ansiosta sitä on erittäin helppo työstää. 

Malakiitin viiru on vihreä mineraalin perusvärin mukaan. Tämä on huomattavissa esimerkiksi jo mineraalia työstettäessä: kivipöly on kirkkaanvihreää. 


  • Astrologiassa: härkä, kauris ja skorpioni.

  • Chakrat: Puhdistaa ja aktivoi kaikkia chakroja ja elvyttää erityisesti sydän ja kurkku chakraa.

  • Värähtelyluku 9.

  • Malakiitin voi ladata asettamalla sen vuorikidesykerön päälle

  • Muistettavaa: Malakiitti on arka kuumuudelle, hapoille, ammoniakille ja kuumalle vedelle. Kivi ei sovellu vedessä puhdistettavaksi, sillä se haurastuu ja menettää kiiltonsa.

Nauha ei sisälly hintaan, sen voi tilata erikseen.

Arvostellaaksesi tuotteen sinun pitää kirjautua sisään.