SUOMALAISIA kiviä, kivikoruja ja kiviesineitä. Avaa alavalikot

Avaa tuoteryhmän alavalikko, niin valikoima tulee esiin.

Kaikki Suomalaiset kivet ei ole vielä tässä tuoteryhmässä. Niitä löytyy lisää ko. kivien tuoteryhmistä.

Suomalaisia kiviä ja mineraaleja on paljon ja ainakin seuraavia paikkoja on mainittu näytteiden yhteydessä:

Eräjärvi, Hautaluoma, Kaatiala, Kalkkiranta, Kankaanpää, Kerimäki, Lapua, Luosto, Längelmäki, Miessi, Outokumpu, Parainen, Porvoo, Pyörönmaa Kangasala, Taivassalo Palinin louhos, Tammela, Uhlu, Viitaniemi Orivesi, Eräjärvi, Vuotso.

Kotimaiset raakakivet on enimmäkseen Diplomi gemmologi Harri Innalan kivikokoelmista. Hän on opettanut kultaseppiä Hämeenlinnassa, sekä kivenhiontaa monissa lähikunnissa. Mineralia-lehdessä 1/2020 on hänen elämäntyöstään kertova muistokirjoitus. Tampereen kivikerhon Mineralia-lehti on kaikkien luettavissa nettilehtenä.

Innalan kivikokoelmissa on näytteitä myös ulkomailta mm. Norja, Kap Verde, Saksa. 

Harri Innalan kivikokoelma löytyy Qiin nattikaupassa hakusanalla: Innala

Valikoima on valtaisa ja uusia kiviä lisätään jatkuvasti nettikauppaan. 

Sahattuja siivuja koruntekijöille ja askartelijoille,  latausalustaksi,  mandalan alustaksi tai tuikkujen alle. Suomalaisia kivisiivuja:  spektroliitti, granaatti, serpentiini, kromimarmori, jaspis, jaspisbreksia, kvartsiitti ja marmori. Valikoima on valtaisa ja uusia kiviä lisätään jatkuvasti nettikauppaan. (Akaattisiivuja on paljon ja ne on Brasiliasta)

Kivikoruja on valmistettu suomalaisesta ametistista ja  spektroliitista. Riekko rintakoruja on monista eri kivilaaduista. 

Ps. valtaosa ei suomalaisesta kivestä valmistetuista kivikoruista on uniikkeja Qii-kivikoruja ja  suomalaista käsityötä.

Kiviesineitä löytyy mm. kulhoja, serpentiniittittuikkuja ja vuolukivikyniä, kynätelineitä, saunan lämpömittareita, lämpömittareita, jotka on suomalaista kiveä ja Suomessa valmistettu. 

Kelloja löytyy suomalaisista kivistä ainakin spektroliitti, hopealoimuliuske, kvartsiitti "sammalkivi" ja kaikki on Suomessa valmistettu. Heilurikelloja, pöytä- ja seinäkelloja.


0 tuotetta
  • Sivu 1 / 1