Sideriitti Siderite rautasälpä

Sideriitti on hyvä valinta, jos haluat saavuttaa positiivisen ja harmonisen olon. Se auttaa kun pitää selviytyä yksin vaikeissa tilanteissa, sekä edistää ideoiden kirkastumista 

Sideriitti - Siderite on matkannut luoksesi Marokosta. Sideriitti (FeCO3) eli rautasälpä on rautakarbonaatti ja on myös rautamalmimineraali. Se sisältään 48% rautaa. Sideriitti on saanut nimensä kreikan rautaa tarkoittavasta sanasta sideros. Yleinen, esiin­tyy hydrotermisinä juonteina, kuten rodokrosiittikin. Levymäisiä, hieman kaarevia kiteitä, massoja, rakeisia, ooliittisia. Sideriitti on kidejärjestelmältään (trigoninen) rombo­edrinen. Kiteet on tavallisesti perusromboedreja, jos mineraali on saanut kiteytyä vapaasti. Sideriitin väri vaihtelee harmaanvalkoisesta tuhkanharmaaseen, kellanruskeaan tai rus­keaan. Viiru on valkoinen/ vaaleanruskea, rapautuneella tummanruskea tai jopa musta. Kiilto on lasikiilto, voi olla helmiäs- tai silkkikiilto. Sideriitin kovuus on 3,5–4,5 Mohsin asteikolla ja ominaispaino on 3,7–3,9 g/cm3. Simpukkamurros, hauras. Läpikuultava tai läpi­näkymätön. Sideriittiä tavataan usein ruskeina tai ruskeanmustina multamaisina tai kovina, rakeisesti massamaisina tai kuitumaisina kasaumina yhdessä götiitin ja limotiitin kanssa. Se muodostaa seossarjoja magnesiitin, rodokrosiitin ja smithsoniitin kanssa. Suomessa puhdasta sideriittiä on löydetty saostuneena pohjavedestä Keski-Pohjan­maalta. Sitä tavataan laajalti patjoina sedimenttikivissä. Se muodostaa ooliittisia rauta­malmikuulia sekä kerroksia ja ”möykkyjä” erityisesti hiilikautisissa savirautamalmeissa. Se esiintyy myös sedimenttikivien mineraalina ja on kivilaji­mineraali joissakin rautamuodostu­missa. Samankaltaisia: dolomiitti, ankeriitti. Sideriitti liukenee kuplien kylmään suola­happoon ja muuttuu magneettiseksi kuumennettaessa. Se on vaikea hiottava.

Tämä mineraali tasapainottaa meridiaanit, chakrat, fyysisen kehon, sekä emotionaaliset, henkiset ja astraalit puolemme ja auttaa siten saavuttamaan harmonian.

Sen energiaa vahvistaa sitoutumista ja lisää vakautta työelämään.

Siderite on erinomainen kivi käyttää hoidoissa. Pidä sitä nukkumapaikan lähellä, kotona, töissä tai muun oleskelupaikkasi lähelläsi. Se auttaa kun pitää selviytyä yksin vaikeissa tilanteissa. Se myös edistää ideoiden kirkastumista ja yleensä positiivisuutta.

Värähtelee mestarinumerolla 44.

Astrologisesti vesimies6 tuotetta
  • Sivu 1 / 1